Tatranci majú nové klzisko na Štrbskom Plese

29.01.2012 Poprad

Poprad 29. januára (TASR) – Návštevníci i obyvatelia Vysokých Tatier môžu od piatka (27.1.) využívať nové, najvyššie položené klzisko. Na Štrbskom Plese ho slávnostne otvoril bývalý hokejista a súčasný tréner Zdeno Cíger spolu s mladou talentovanou krasokorčuliarkou Lenkou Kolekovou.
Klzisko je dlhé desať a široké 15 metrov, nachádza sa v nadmorskej výške 1350 metrov, neďaleko hotela Kempinski. \"Nové klzisko bude ďalšou z atrakcií Vysokých Tatier, ľadová plocha nie je umelo chladená, takže pre na prevádzku sú potrebné teploty pod nulou. Veríme, že zima bude dostatočne tuhá, ak budú dobré poveternostné podmienky, korčuľovať sa bude dať až do Veľkej noci,\" uviedol Róbert Kukučka z Tatranského okrášľovacieho spolku, ktorý bude klzisko prevádzkovať.
Vstup na ľadovú plochu je zdarma, návštevníci si budú môcť neďaleko zapožičať aj korčuliarsky výstroj. \"V roku 1925 boli Majstrovstvá Európy v ľadovom hokeji priamo na vodnej ploche Štrbského plesa. Do budúcna by sme chceli klzisko zväčšiť, aby spĺňalo parametre a mohli sa na ňom hrať i zápasy, toto je zatiaľ prvý krôčik,\" upozornil predseda predstavenstva spoločnosti Best Hotel Properties Branislav Babík.
 

Vyberte región